Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Halbuki Allah, nurunu (imanı ve sonuçlarını) tamamlamaktan başkasını istemiyor. Kafirler kerih görselerde (hoşlanmasada)
(Tevbe sûresi-32)
Bir Hadis
Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Ey Allah'ım Beni hidayete erdirdiğin âfiyet verdiğin kişilerden eyle ve dost edindiğin kullarının arasına kat Verdiğin şeyleri benim hakkımda mübarek kıl ve hüküm verdiğin (takdir ettiğin) şeylerin şerrinden de koru Senin dost edindiğin bir kişi asla zelil olmaz. Ahmed b. Hanbel, I, 200
Bir Dua
“Allah’ım! Açıklarımı ört, korkularımı gider ve bana güven ver. Allah’ım! Ayıplarımı ört ve korkularımı gider.” (Hâkim, Deavât, No: 1902, I)
Hikmetli Söz
Bir kimse bütün ilimleri kendinde toplasa Allah Tealanın rızasına uygun hareket etmedikçe kurtulamaz.
- (Molla Camî)