Sen onların milletine (dinlerine) tâbi olmadıkça Yahudi ve Hıristiyanlar senden asla razı (hoşnut) olmazlar.De ki Şüphesiz ki hidayet (doğru olan yol) Allah'ın yoludur. Eğer sana gelen (bunca) ilimden sonra onların hevalarına (kanaat ve arzularına) tâbi olursan senin için Allah'tan sana ne bir veli (dost) ne de bir yardımcı bulamazsın.
(Bakara sûresi-120)
Bir Hadis
Resûl-i Ekrem (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Kim bu gün (arefe günü) gözüne kulağına ve diline sahip olursa günahları affedilir. (Ahmed, Müsned, 1/329; Heysemî, Mecmauz-Zevâid, 3/251)
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:
`Allah?ım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz. Sana inanırız. Seni bütün hayırlar ile senâ ederiz. Seni inkâr edenleri reddeder, onlardan alakamızı keseriz.` - (İbn Ebû Şeybe, Salavât, 579)
Hikmetli Söz
Dünya ya yitirilmekte
olan bir nimet ya da
gelmekte olan bir
beladır.
- Hasan Basrî (r.a.)