Bismillahirrahmanirrahim Ey iman edenler, Allah yolunda sefere çıktığınız zaman iyice anlayın ve dinleyin. Size (iyi niyetle) selâm verene, dünya hayatının geçici menfaatini gözeterek: "Sen mü'min değilsin" demeyin.
Allah katında çok ganimetler vardır. Bundan önce siz de öyle idiniz de Allah size (hidâyeti) lütfetti. Öyleyse iyice araştırıp anlayıp. Şüphesiz ki Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.Nisâ sûresi-94
Bir Hadis
Câbir (ra)'den rivayet edildiğine göre,
H.z.Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu:
Zulümden sakınıp kaçınınız. Çünkü zulüm, kıyamet gününde zâlime zifiri karanlık olacaktır. Cimrilikten de sakınınız. Çünkü cimrilik sizden önceki ümmetleri helâk etmiş, onları birbirlerinin haksız yere kanlarını dökmeye, haramlarını helâl saymaya sevketmiştir.
Müslim, Birr 56
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım nefsime takvasını ver onu temizle onu temizleyenlerin en hayırlısı sensin Onun velisi (sahibi) ve mevlâsı (efendisi) sensin. (Müslim Zikir Dua Tevbe ve İstiğfar 73)
Hikmetli Söz
Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır.
Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır. - Mehmet Akif Ersoy