ALLAH'IN (cc) DİNİNE YARDIM EDİNİZ

ALLAH'IN (cc) DİNİNE YARDIM EDİNİZ

Kardeşler; hayat bizi kirletiyor ve bizi kendimizden uzaklaştırıyor. Biz böyle değildik. Mânevi anlamda hep ileri giderdik. Ama ne olduysa uzun bir süredir ileri değil, geri gidiyoruz. Yavaş ama etkili bir değişim ve dönüşüm yani 'bozulma' içindeyiz.

Değişiyoruz ama gelişmiyoruz. Yürüyoruz ama hedeflerimize doğru gitmiyoruz. Yaşıyoruz ama eskisi gibi sadece Allah (cc) için yaşamıyoruz. Kazanıyoruz ama eskisi gibi sadece Allah (cc) için kazanmıyoruz. Harcıyoruz ama eskisi gibi sadece Allah (cc) için harcamıyoruz! 
 
Farkındamısınız bilmiyorum ama aslında 'harcanıyoruz'. İrtifa ve değer kaybediyoruz  İnanın bu gidiş iyi değil. 
 
Biliyorum belki bir çoğunuz yoruldunuz, belki bazılarımızın içine 'dünya suyu' kaçtı. Belki bazılarımızın 'kalbi' başka yerlere kaydı. Ama artık daha fazla dolaşmayalım, artık daha fazla oyalanmayalım. Aslımıza, özümüze ve Rabbimize 'dönelim' inşaallah. Çünkü gidecek başka kapı yok! 
 
Arkadaşlar;
 
Çok çalışmamız lâzım. Çok gayret göstermemiz lâzım. Sahada çalışanların sayısı azaldı. Dertli insan neredeyse kalmadı. Genelleme yapmak istemiyorum ama geriye doğru gidiyoruz!
 
İnanın çok çalışmamız lâzım..
 
Çok çalışmak demek, Allah'ın (cc) Dinine daha çok 'yardım etmek' demektir, yani eskisinden daha çok çalışmak. Daha çok 'din' için 'dava' için koşmak ve 'yorulmak' demektir.
 
Biliniz ki;
 
İslam düşmanları bizden daha  çok 'çalışıyor' ve büyük 'hazırlık ve planlar' yapıyorlar. Biz ise yapabileceğimizin çok azını yapıyoruz ve daha kötüsü yaptıklarımızı büyük bir iş gibi görüyoruz. 
 
Halbuki büyük 'düşmanlar' sadece topla tüfekle yenilemez. Büyük kafa, büyük yürek ve büyük 'imânla' yenilir! 
 
O yüzden önce imânlarımızı arttırmalıyız. İmânlarımızı arttırıcı ortamlarda bulunmalıyız. Okumayı, sohbetleri ve cemaatleri asla terketmemeliyiz. 
 
Sohbetler ve cemaatler "okuçular tepesi" gibidir! O yüzden küffar hep cemaatleri yıpratmanın peşindedir!
 
'Şeytani güçlerin' bu ülkedeki en büyük hedeflerinden biriside 'cemaatleri' bitirmektir. 
 
Belki biz çok farkında değiliz ama cemaatler bu ülkede uzun yıllardır şeytani güçlerin 'oyunlarını' bozuyor yada geciktiriyor. O yüzden bundan çok rahatsızlar. Bunun üzerinde büyük 'hesaplar' yapıyorlar.
 
Biz birbirimize uğraşaduralım, adamlar bizim topunuzu birden ortadan kaldırmanın ve etkisiz hale getirmenin hesaplarını yapıyorlar Allah (cc) korusun.
 
Bari biz derdimizden 'davamızdan' ve sohbet ortamlarından 'uzaklaşarak' onların işini kolaylaştırmayalım.
 
Dostlar;
 
Allah'ın (cc) dinine eskisinden daha çok 'yardım ve hizmet' etmeliyiz. Hepimiz Allah'ın (cc) 'yardımcıları' olmalıyız! Yılmadan, yorulmadan, değişip bozulmadan O'nun dinine yardım etmeliyiz inşaallah..
 
Zor ve 'acımasız' günler yaklaştı. Küffarla büyük 'hesaplaşma' yaklaştı. Biz çok fazla farkında değiliz ama inanınız küffar büyük hazırlık içersindeler! Sürekli planlar yapıyorlar! Onların tüm bu 'hazırlıklarını' ve planlarını sadece bir şekilde bozabiliriz:
 
Allah'ın (cc) Dinine daha fazla ve hakkıyla 'yardım' etmekle. Adeta canımızı dişimize takarak dört elle 'davamıza' sarılmakla. 
 
Allah'ın (cc) dini için yaşamakla. Bunun başka yolu yoktur ve yakın gelecekte inanın buna çok fazla vakit bulamayabiliriz.
 
Haydi, 
 
Artık ayağa kalkın ve O'nun (cc) dinine eskisinden daha fazla yardım edin. O'na (cc) yardım edenler asla yolda kalmazlar. Ve onlar aslında âhiretteki yerini hazırlarlar. 
 
Âhiret konuşanların değil, 
Koşanların olacak inşaallah.
 
Selâm ile.. 
 
Abdülhamit Kahraman

UNUTULAN SÜNNETLER

Andolsun, sizin için, Allah (cc)’ı ve ahret gününü umanlar ve Allah (cc)’ı çokça zikredenler için Al

Oku

SÜNNET NEDEN ÖNEMLİDİR?

Andolsun, sizin için, Allah (cc)’ı ve ahiret gününü umanlar ve Allah (cc)’ı çokça zikredenler için A

Oku