Eğer onlar da sizin îmân ettiğiniz gibi îmân edelerse şüphesiz ki hidâyeti (doğru yolu) bulmuş olurlar. Yok eğer yüz çevirirlerse onlar elbette bir şikak (ayrılık-çekişme) içindedirler. Onlara karşı Allah sana yeter. O, semidir âlimdir.
(Bakara Sûresi-137)
Bir Hadis
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmuştur: Sıla-i rahim yapan, akrabasından gördüğü iyiliğe iyilikle karşılık veren kimse değil, akrabası kendisine iyiliği kestiğinde dahi onlara iyilik yapandır. (Buhârî, Edeb, 15). Nitekim bir adam Efendimize gelerek, Ya Rasûlallah Benim yakınlarım var Ben onlarla irtibatımı sürdürüyorum, onlar benimle alakayı kesiyorlar Ben onlara iyilik ediyorum, onlar bana kötülük ediyorlar Ben onlara yumuşak davranıyorum, onlar bana kaba davranıyorlar der. Bunun üzerine o, Eğer dediğin gibi isen, neredeyse onlar senin iyi davranışların karşısında eziliyorlar Sen böyle devam ettikçe Allah onlara karşı daima sana bir yardımcı verecektir. Müslim, Birr, 22
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım Senden hayırlı olan işleri yapmayı aklın ve dinin çirkin gördüğü şeyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum. (Mâlik Duâ 508)
Hikmetli Söz
Hz. Peygamberin amcası Abbas’a (r.a) şöyle bir soru soruldu: “Sen mi daha büyüksün, yoksa Hz. Peygamber mi?” O da şöyle cevap verdi: “Peygamber benden büyük; ancak ben ondan önce doğdum.”