Gördün mü hevasını (keyfi kanaatini) ilah edineni ve Allah`ın bir ilim (hikmet) üzere kendisini saptırdığı kulağını ve kalbini mühürlediği ve gözünün üstünede bir perde çektiği kimseyi Artık kim Allah'tan sonra ona hidayet edecek (doğruyu gösterecektir) Siz yine düşünüp ibret almayacak mısınız.
(Câsiye sûresi-23)
Bir Hadis
Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Ademoğlu öldüğü zaman amel defteri kapanır, üç kimse bundan müstesnadır kesintisiz sadaka (sada ka-i cariye) meydana getirenler, topluma yararlı bir ilim (talebe/eser) bırakanlar ve kendisine hayır dua eden hayırlı çocuk yetiştirenler. Müslim, Vasiye14; Tirmizî, Ahkâm 36
Bir Dua
“Allah’ım! Sana teslim olan bir kalp, doğru sözlü bir dil ve dosdoğru bir ahlak istiyorum.” (Hakim, Deavât, No: 1872)
Hikmetli Söz
Yardım etki yardım olunasın. Kötülük edene iyilik et ki ona sahip olasın. Kendine razı olduğun sözü insanlara söyle.-(Erzurumlu İbrahim Hakkı)