O (şeytan) size dâima kötülüğü fahşayı (hayasızlığı) ve Allah`a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi emreder.
(Bakara Sûresi-169)
Bir Hadis
Hz. Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki: Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun. Buhârî, Edeb, 31, 85; Müslim, Îmân, 74, 75
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur Allah'ım Sen yardım istenilensin dualar ancak sana ulaşır duaları sen kabul edersin güç ve kuvvet ancak Allah ile birlikte vardır. (Tirmizî Deavât 94)
Hikmetli Söz
Ebû Müslim’e: “Emeviler neden yıkıldı?” diye soruldu. Dedi ki: “Dostlarını, güvendikleri için kendilerinden uzak tuttular, düşmanlarını ise kazanmak için kendilerine yaklaştırdılar. Sonunda yaklaştırdıkları düşmanları dost olmadı ama uzaklaştırdıkları dostları düşman oldu.”
“