Ey iman edenler Allah'ın üzerinizdeki nimetini düşünüp hatırlayın.Hani bir kavim (topluluk) size ellerini uzatmaya yeltenmişti de (Allah) onların ellerini sizden geri çekmişti.(Artık) Allah'a karşı takvâlı olun.Mü`minler yalnızca Allah'a tevekkül etsinler.
(Mâide sûresi-11)
Bir Hadis
Allah Rasulü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: İhsan Allah'a sanki onu görüyormuş gibi kullukta bulunmandır Her ne kadar sen onu görmesen de
o seni görmektedir. (Müslim İman1)
Bir Dua
Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur Rabbim Beni sana çok şükreden seni çok zikreden senden çok korkan sana itaat eden sana saygı gösteren sana yönelen ve tövbe eden kimse eyle. (Tirmizî Deavât 114)
Hikmetli Söz
Zühd sahibi biri, beğendiği bir eşyayı satın almak için pazarlık yapıyordu. Çevredekiler satıcıya: “Bu meşhur bir sûfidir, ona indirimli ver!” deyince sûfî şöyle dedi: “Biz para karşılığında mal almaya geldik, dinimiz karşılığında mal almaya gelmedik!”
“