Andolsun sizin için Allah`ın Resûlü`nde Allah`a ve ahiret gününe kavuşmaya inanan ve Allah`ı çokça zikredenler (anan ve anlayanlar) için güzel bir örnek vardır.
(Ahzâb sûresi-21)
Bir Hadis
Huzeyfe (r.a) şöyle dedi: Hz. Peygamber (s.a.v.) ile birlikte yemek yiyeceğimiz zaman, o, yemeğe dokunmadan elimizi yemeğe sürmezdik. Yine bir gün onunla birlikte yemek yiyecektik. Derken küçük bir kız çocuğu geldi. Sanki biri onu arkasından itiyormuş gibiydi. Hemen elini yemeğe uzattı; fakat Resûlullah (s.a.v.) elini tuttu. Daha sonra bir bedevî geldi; o da arkasından itiliyormuş gibiydi. Resûlullah (s.a.v.) onun da elini tuttu ve sonra şöyle buyurdu: Şeytan besmele çekilmeden başlanan bir yemeğe katılmayı pek arzu eder. O, şu yemeğe katılmak için bu câriyeyi getirdi. Fakat ben elini tuttum. Bu bedevî sayesinde yemeğe katılmak için onu alıp getirdi; onun da elini tuttum. Nefsimi kudretiyle elinde bulunduran Allah'a yemin ederim ki, şeytanın eli, onların eliyle birlikte avucumdaydı. Sonra Peygamber (s.a.v.) besmele çekip yemeğe başladı. (Müslim Eşribe 102. Ebû Dâvûd, Et`ime 15)
Bir Dua
“Allah’ım! Rahmetinin gereklerini, mağfiretinin sürekliliğini, her türlü günahtan uzak ve salim olmayı, her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardımınla cehennem ateşinden kurtulmayı istiyorum.” (Hâkim, Deavât, No: 1925)
Hikmetli Söz
Herşeyin hayırlısı yenisidir; fakat dostun hayırlısı eski olandır. Hz. Ali (r.a)