Bismillahirrahmanirrahim Muhakkak ki Allah kâfirlere lânet etmiş ve onlar için alevli (çılgın) bir ateş hazırlamıştır. Ahzâb sûresi-64
Bir Hadis
Hz. Ebu Hureyre (r.a.) anlatıyor: Resulullah (s.a.v.) buyurdular ki: Hasedden kaçının. Çünkü o, ateşin odunu yiyip tükettiği gibi, bütün hayırları yer tüketir. Hz. Enes`ten (r.a.) rivayet edilen bir hadis şöyledir: Hased hayırları yer tüketir, tıpkı ateşin odunu yiyip tükettiği gibi. Sadaka da hataları söndürür, tıpkı suyun ateşi söndürmesi gibi. (Ebu Davud, Edeb 52)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbimiz Peygamberlerin aracılığıyla bize vaad ettiklerini ver bize; kıyamet gününde bizi rezil etme. Sen asla sözünden dönmezsin. (Âl-i İmrân Suresi-194)
Hikmetli Söz
Her zahirin ona benzeyen bir batını vardır. Zahiri güzel olanın batını da güzel olur. Zahiri kötü olanın, batını da kötü olur. Hz. Ali (r.a.)