Bismillahirrahmanirrahim Âyetlerimize imân edenler sana geldiklerinde, onlara de ki: "Selam olsun size. Rabbiniz (size) rahmeti Kendi üzerine yazmıştır. Şüphesiz ki içinizden kim bir cahillik sonucu bir kötülük işler sonra tevbe eder ve ardından (nefsini) ıslah ederse, muhakkak ki, O (Allah), gafurdur rahimdir (bağışlayandır, esirgeyendir.)" En’âm sûresi-54
Bir Hadis
İbnu Ömer (r.a.) anlatıyor: Resûlullah (s.a.v.) buyurdular ki: Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir. Allah`a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah`ın en çok sevdiği afiyettir. Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. Tirmizî Daavât 112 (3542)
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:
Resûlullah (s.a.s.) namaza kalktığında şöyle dua ederdi: `?(Allah?ım!) Beni güzel ahlaka eriştir. Senden başka güzel ahlaka eriştirecek yoktur. Kötü ahlakı benden uzaklaştır. Senden başka kötü ahlakı benden uzaklaştıracak yoktur!..` - (Müslim, Müsâfirîn, 201)
Hikmetli Söz
Alan sensin, veren sensin, kılan sensin Ne verdinse odur dahi nemiz var Hakikat üzre anlayıp bilen sen Ne verdinse odur dahi nemiz var.- Aziz Mahmud Hüdayi