Bismillahirrahmanirrahim Ve işte böyle, Biz her Nebi için mücrimlerden (suçlulardan) bir düşman var ettik. Hidâyet edici ve yardım edici olarak Rabbin yeter. Furkân sûresi-31
Bir Hadis
Âişe r.ha Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurduğunu söyledi: Biriniz yemek yerken besmele çeksin. Şayet yemeğe başlarken besmele çekmeyi unutursa, hatırladığı anda baştan sona bismillah desin. (Ebû Dâvûd, Et`ime 15; Tirmizî, Et`ime 47)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbimiz Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi saptırma bize tarafından bir rahmet bağışla Hiç kuşku yok lütfu bol olan yalnız sensin. ( Âl-i İmrân Suresi-8)
Hikmetli Söz
İhtiyarlık, gençliğin sonu ve neticesidir. Netice ise, başa bağlıdır. Gençliğini iyi geçirenin, ihtiyarlığının da iyi geçeceği umulur. - Molla Camî