Onlardan önce orayı yurd edinmiş ve imanı (içlerine) yerleştirenler ise hicret edenleri severler ve onlara verilen şeylerden dolayı içlerinde bir ihtiyaç (rahatsızlık) duymazlar Kendilerinde bir sıkıntı (ihtiyaç hali) olsa bile (kardeşlerini) nefislerine tercih ederler Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar felah bulmuşlardır.
(Haşr sûresi-9)
Bir Hadis
Hz. Enes (rah) anlatıyor: Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki: Müşriklere karşı mallarınzla canlarnızla ve dillerinizle cihad edin. Ebu Dâvud Cihâd 18 2504) Nesâî,Cihâd 1 (6-7)
Bir Dua
`Allah, diye çağırın, `Rahman` diye çağırın, ne ile çağırırsanız; sonunda en güzel isimler O`nundur.` (İsra Suresi 110) - Mü'minlerin yapması istenen dua
Hikmetli Söz
Ne zaman gökyüzüne bir nefes, bir dua gönderdin de ardınca ona benzer bir iyilik gelmedi. Celaleddin-i Rumî