Andolsun ki Biz cehennem için cinlerden ve insanlardan çok kişi yarattık (Bunun sebebi) kalpleri vardır kavrayıp anlamazlar gözleri vardır görmezler kulakları vardır işitmezler (umursamazlar) Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha da dalalettedirler İşte bunlar gafil olanlardır.
(A`râf sûresi-179)
Bir Hadis
Hz. Aişe (r.hâ) anlatıyor: Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki: Sizden kim bir şey yerse Bismillah desin. Başlarken söylemeyi unutursa hatırlayınca şöyle söylesin: Bismillâhi fî evvelihi ve ahirihi (Başında da sonunda da bismillah). (Ebu Davud, Et´ime 16/3767; Tirmizî, Etime 47/1859)
Bir Dua
“Allah’ım! Sevgini, seni seven kimsenin sevgisini ve sevgine ulaştıracak ameli istiyorum. Allah’ım! Sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli eyle. Tirmizi Davet 74
Hikmetli Söz
Çocuklarınızı, onların kendi zamanlarının şartlarına göre yetiştirin.- Hz. Ali (ra)