De ki: Şüphesiz ben ancak sizin benzeriniz olan bir beşerim yalnızca bana sizin İlahınızın tek bir İlah olduğu vahyolunuyor.Kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa o halde salih bir amel işlesin ve Rabbine kullukta (ibadette) hiç kimseyi ortak koşmasın.
(Kehf sûresi-110)
Bir Hadis
Hz. Âişe r.ha'den Allah Resulu (s.a.v)`in Mekke döneminde de aşûre orucu tuttuğu anlaşılır. Cahiliye devrinde Kureyş, aşûre gününde oruç tutardı. Hicretten önce Hz. Peygamber de (s.a.v) aşûre orucu tutardı. Medine`ye hicret ettikten sonra bu oruca devam etti; ashabına da tutmalarını emretti. Ertesi yıl, Ramazan orucu farz kılınınca, aşûre günü orucunu bıraktı, isteyen bu orucu tuttu, dileyen de bıraktı. (Buhârî, Savm, 69; Tecrîd-i Sarîh, VI, 307, 308)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim “Ey Rabbim! Gerek bana gerekse anne babama verdiğin nimete şükretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya beni muvaffak kıl. Rahmetinle beni iyi kullarının arasına kat!” (Neml Suresi-19)
Hikmetli Söz
Bütün işlerin Allah'ın emri ile olduğunu bildiği hâlde, elden kaçırdığı işler için üzülene hayret ederim. Zamanı kıyaslamayan kaderleri tanıyamaz gelecek günlerin neler vaat ettiğini de bilemez. - Hz. Osman (r.a.)