Bismillahirrahmanirrahim Hani o gençler, mağaraya (bugün evlerine) sığındıkları zaman, demişlerdi ki: "Rabbimiz, katından bize bir rahmet ver ve şu işimizde bize doğrulukla bir çıkış yolu hazırla. Kehf sûresi-10
Bir Hadis
Ebû Hüreyre (ra)'den rivayet edildiğine göre
Hz. Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
Allah yolunda (cihâd edilmesi için) sarfettiğin para, köle âzâd etmek için harcadığın para, fakire sadaka verdiğin para ve bir de aile fertlerinin ihtiyaçları için harcadığın para var ya! İşte bunların içinde sana en çok sevap kazandıracak olanı, ailen için harcadığın paradır.
Müslim, Zekât 39
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allah'ım Bildiğin her zararlı şeyin şerrinden sana sığınıyorum. Bildiğin her hayırlı şeyi senden istiyorum. Bildiğin her günah için bağışlamanı diliyorum. Sen gizli olan şeyleri en iyi bilensin. (Tirmizî Deavât 23)
Hikmetli Söz
Harekette birlik olmazsa fikirde birlik faydasızdır.- (Muhammed İkbal)