Bismillahirrahmanirrahim Biz sana bu Kur'an'ı güçlük çekmen için indirmedik, 'İçi titreyerek korku duyanlara' ancak öğütle-hatırlatma (olsun diye indirdik) Ta, Ha Suresi -2-3
Bir Hadis
Ebû Zer radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre;
Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Allah-u Teâlâ’nın şöyle buyurduğunu haber vermiştir:
“Kim bir hayır işlerse, ona onun on misli vardır veya daha da artırırım. Kim bir kötülük işlerse, ona da onun misli kadar vardır. Ya da tamamen affederim.
Kim bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir arşın yaklaşırım; kim bana bir arşın yaklaşırsa, ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak varırım. Kim bana hiçbir şeyi ortak koşmamak şartıyla dünya dolusu günahla gelirse, ben kendisini o kadar mağfiretle karşılarım.”
Müslim, Zikir 22
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:
`?Allah?ım, beni amellerin en güzeline ve ahlakın en güzeline kavuştur. Onların en güzeline ancak sen ulaştırırsın. Beni kötü işlerden ve kötü ahlaktan muhafaza et. Bunlardan ancak sen koruyabilirsin.` - (Nesâî, İftitâh, 16)
Hikmetli Söz
İslam, hakkı ikame (yerine getirme) ve zulmü izale (ortadan kaldırma) için Cenab-ı Hakk’ın indirdiği emsalsiz bir nizamdır. Mahir İz