Bismillahirrahmanirrahim "Ancak kim zulmeder de sonra (yaptığı) kötülüğü ardından bir iyilikle değiştirirse artık şüphesiz ki Ben çok bağışlayanım, çok merhamet edenim." Neml sûresi-11
Bir Hadis
Ebû Hüreyre (ra) şöyle dedi: Hz. Nebî (s.a.v) Ali (ra)'ın oğlu Hasanı öpmüştü O sırada Akra İbni Hâbis de Peygamberimizin yanında bulunuyordu. Akra: Benim on tane çocuğum var, onlardan hiç birini öpmedim, dedi Hz. Resûlullah (s.a.v) ona hayretle bakıp Merhamet etmeyen kimseye merhamet olunmaz buyurdular.
Buhârî, Edeb 18; Müslim, Fezâil 65
Bir Dua
"Allah’ım! Nefsime takvasını ver ve nefsimi (her türlü kötü şeylerden) temizle, temizleyenlerin en hayırlısısın. Sen nefsimin dostu ve mevlasısın.” (Müslim, Duâ, 73)
Hikmetli Söz
Takılır bir yerde kalır oyuncak, kurgular biter. Ölüm; o geldi mi ne var korkulacak, korkular biter.
- (Necip Fazıl Kısakür