Ey iman edenler bir (düşman) topluluğu ile karşılaştığınız zaman artık sebat edin (dayanıklılık gösterin) ve Allah`ı çokça zikredin ki felah bulasınız.
(Enfâl sûresi-45)
Bir Hadis
Ebû Abdullah Zübeyr İbni’l-Avvâm radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre
Hz. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Herhangi birinizin iplerini alıp dağa gitmesi ve sırtına bir bağ odun yüklenip getirerek onu satması ve Allah’ın bu sebeple onun yüzsuyunu koruması, verseler de vermeseler de insanlardan bir şeyler dilenmesinden çok hayırlıdır.”
Buhârî, Zekât 50, 53; Büyû‘ 15, Müsâkât 13
Bir Dua
Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allah'ım Hatalarımı, bilerek, cahillikle ve dalgınlıkla yaptığım kusurlarımı bağışla Bunların hepsi bende mevcuttur. (Buhârî Deavât 60 Müslim Duâ 70)
Hikmetli Söz
Dostlar Size Dünyayı olduğu gibi terk edin demiyorum. Günahları terk edin diyorum. Dünyayı bir kenara itmek fazilettir ama günahları terk etmek kaçınılmaz bir farzdır. - Yahya Bin Muaz (r.a)