Ve kafirler (ahirette) dediler ki "Rabbimiz cinlerden ve insanlardan bizi (dünyada) dalalete düşürenleri bize göster de ayaklarımızın altına alalım en aşağılıklardan olsunlar.
(Fussilet sûresi-29)
Bir Hadis
Enes (r.a)'den rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (s.a.v.) (Elle) yemek yediği zaman üç parmağını da yalardı ve bu konuda şöyle buyururdu: Herhangi birinizin lokması yere düştüğü zaman, bulaşan şeyi temizleyip lokmayı yesin. Onu şeytana bırakmasın. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) tabağın sıyrılmasını emrederek Zira bereketin yemeğin neresinde bulunduğunu bilemezsiniz? buyurdu. (Müslim, Eşribe 136. Ebû Dâvûd, Etıme 49; Tirmizî, Etıme 11)
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbimiz Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi saptırma bize tarafından bir rahmet bağışla Hiç kuşku yok lütfu bol olan yalnız sensin. (Âl-i İmrân Suresi-8)
Hikmetli Söz
Ey Ademoğlu !
Tek başına ölecek,
tek başına dirilecek,
tek başına hesaba çekileceksin !