Onlar ki başlarına bir musibet (belâ) isabet ettiğinde derler ki Biz Allah'a âidiz ve şüphesiz O'na döneceğiz.
(Bakara Sûresi-156)
Bir Hadis
Ebu Hureyre (ra)'dan şöyle dediği rivayet edilmiştir: Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu Namazı kılınıncaya kadar cenazeye katılan bir kimseye bir kırat ecir vardır. Defnedilinceye kadar cenazede bulunan kimseye iki kırat ecir vardır. İki kırat ne demektir diye sorulunca, iki büyük dağ gibidir` diye buyurdu. Hadisi Buhârî ve Müslim rivayet etmiştir. Müslimin rivayetlerinden birisinde: Bu iki kıratın en küçükleri Uhud Dağı gibidir denilmektedir. Buhârîdeki bir rivayette de şöyle denilmektedir: Kim (ecrine) inanarak, (mükâfatını Allah'tan) umarak müslüman bir kimsenin cenazesine katılır, namazı kılıncaya ve defnedilme işi bitinceye kadar onunla birlikte bulunursa her biri Uhud Dağı kadar olan iki kırat ecir almış olarak geri döner. Namazını kıldıktan sonra fakat defnedilmeden önce geri dönen kimse ise bir kırat ecir almış olarak geri döner. (Buhârî III 196 Müslim II 652)
Bir Dua
“Allah’ın gazabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve (onların) bana uğramalarından Allah’ın tam kelimelerine sığınırım.” (Ebu Davud, Tıb, 19)
Hikmetli Söz
Mademki dini savunmak farzı ayındır; mademki farzı eda etmenin bağlı olduğu sebepleri elde etmek farzdır; o hâlde düşmanlarımızın kuvvet adına neleri varsa hepsini elde etmek için çalışmak Müslüman fertlerin her birine farzı ayındır. Mehmet Akif Ersoy