Eğer onlar da sizin îmân ettiğiniz gibi îmân edelerse şüphesiz ki hidâyeti (doğru yolu) bulmuş olurlar. Yok eğer yüz çevirirlerse onlar elbette bir şikak (ayrılık-çekişme) içindedirler. Onlara karşı Allah sana yeter. O, semidir âlimdir.
(Bakara Sûresi-137)
Bir Hadis
Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: Müslümanların evleri arasında en iyisi, içinde kendisine iyi davranılan yetim bulunan evdir. En kötüsü de, içinde yetim bulunup da kendisine kötü davranılan evdir buyurarak yetimlere ilginin önemini belirtmiştir. İbn Hişam 1, 336
Bir Dua
“Allah’ım! Nefsime takvasını ver ve nefsimi (her türlü kötü şeylerden) temizle, sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Sen nefsimin dostu ve mevlasısın.” (Müslim, Duâ, 73)
Hikmetli Söz
Çünkü milletlerin ikbâli için evladım, Marifet, bir de fazilet iki kudret lazım. - Mehmet Akif Ersoy