Kendilerine apaçık beyyineler (belgeler) geldikten sonra, tefrikaya (ayrılığa) düşüp ihtilaf edenler (ayrılanlar) gibi olmayın.İşte onlar için azim (büyük) bir azap vardır.
(Âl-i İmrân sûresi-105)
Bir Hadis
Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Kim evinden çıkarken Bismillâhi tevekkeltü alellâhi lâ havle velâ kuvvete illâ billâh derse ona Bu sana yeter ve sen muhafaza edildin. denilir. Şeytan da o kimseden uzaklaşır. Sünen-i Tirmizî
Bir Dua
“Allah’ım! Sen yardım istenilensin, dualar ancak sana ulaşır, duaları sen kabul edersin, güç ve kuvvet ancak Allah ile birlikte vardır.” (Tirmizî, Deavât, 94)
Hikmetli Söz
Allahım, tasadan ve hüzünden Sana sığınırım; acizlikten ve tembellikten de Sana sığınırım; korkaklıktan ve cimrilikten yine Sana sığınırım; borca mağlub olmaktan ve düşmanların kahrından da yine Sana sığınırım. (3 defa)