Ayetlerimiz hakkında alaylı tartışmalara dalanları gördüğünde onlar bir başka söze geçinceye kadar onlardan yüz çevir. Eğer şeytan sana unutturacak olursa bu durumda hatırladıktan sonra artık zalimler topluluğuyla birlikte oturma.
(En`âm sûresi-68)
Bir Hadis
Hz. Ömer (ra) anlatıyor: Resûlullah (s.a.v) buyurdular ki: "Ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır. Öyleyse kimin hicreti Allah'a ve Resûlüne ise, onun hicreti Allah ve Resûlünedir. Kimin hicreti de elde edeceği bir dünyalığa veya nikâhlanacağı bir kadına ise, onun hicreti de o hicret ettiği şeyedir." Buhârî, Bed'ü'l-Vahy 1, Itk 6, Menâkıbu'l-Ensâr 45, Nikâh 5, Eymân 23, Hiyel 1; Müslim, İmâret 155; Ebu Dâvud, Talâk 11; Tirmizi, Fedâilu'l-Cihâd 16; Nesâî, Tahâret 60
Bir Dua
Bismillahirrahmanirrahim Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize katından bir yardım eden yolla. - Mustazafların Duası (Nisa Suresi 75)
Hikmetli Söz
Ey Âdemoğlu Sen bil ki; kendinden gafil olur hazırlanmazsan başkası senin yerine hazırlanmaz. Mutlaka Allah'ın huzuruna çıkacaksın kendini hazırla kendi işlerini başkasına havale etme.- Hz. Osman (r.a.)